Wat zijn trackers?

Trackers zijn letterlijk vertaald volgers. Nu kun je natuurlijk van alles volgen treinen, vliegtuigen, vrachtwagens, pakketjes enz. maar ook als belegger kun je met een tracker allerlei onderliggende waarden gaan volgen.

De eerste vraag die dan natuurlijk opkomt is waarom een tracker gebruiken en niet gewoon de onderliggende waarden kopen. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het beter is om voor een tracker te kiezen en niet de onderliggende waarden zelf aan te schaffen.

Wat zijn trackers op de beurs?

Ik ga precies uitleggen wat een tracker is door te laten zien hoe een tracker wordt gemaakt. Allerlei verschillende soorten trackers die op de beurs verhandelbaar zijn. De trackers waarin ik op dit moment beleg en welke niet. Lees verder...

Wat zijn de kwaliteiten van trackers t.o.v. een beleggingsfonds?

Doordat trackers gewoon de onderliggende waarden volgen zijn er geen verrassingen te verwachten. Bij een beleggingsfonds is dat anders want hier gaat men actief handelen met als doel de onderliggende waarden te verslaan. Helaas loopt dat met een beleggingsfonds nog al eens slecht af en ook nog tegen hogere kosten.

Wat zijn de voordelen van trackers?

De bekendste tracker is de indextracker. Met een indextracker koop je ineens de gehele index. Natuurlijk kun je ook zelf alle individuele aandelen in die index gaan kopen. Kost meer tijd maar ook veel meer geld aan al die transactie kosten.

Met een tracker kun je heel eenvoudig beleggen in allerlei grondstoffen zonder deze te bezitten. Stel je wilt inspelen op de prijs voor ruwe olie. Niet handig om dan zelf vaten olie aan te gaan schaffen. Maar met een tracker kun je wel de prijzen van ruwe olie volgen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn transacties. Klik hier