Verhouding korte en lange termijn strategie

Bij klanten heerst nog wel eens de gedachte dat men zowel de korte als de lange termijn strategie moet volgen. Dat is absoluut niet zo. De twee strategieën staan volledig los van elkaar. Dat is ook de reden waarom er nooit een totaal resultaat wordt gegeven maar altijd afzonderlijk voor de korte en de lange termijn strategie.

Veel klanten denken ook ten onrechte dat er een soort geheime verhouding tussen de korte en lange termijn strategie bestaat. Dat is niet zo. Het zijn 2 geheel onafhankelijk van elkaar verschillende manieren van beleggen.

Bedenk ook dat om beide strategieën te volgen een dubbel en bovengemiddeld budget nodig is iets waarover veel klanten niet zullen beschikken. Het enige wat de korte en lange termijn strategie gemeen hebben is de aankoopdatum want ze worden gelijktijdig gekocht. Daarna gaan ze ieder hun eigen weg.

Hoe u in de praktijk hiermee het beste om kan gaan? Kies afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat voor de korte of de lange termijn strategie. Combinaties zijn ook mogelijk door in een bepaalde ETF alleen korte ritjes te maken en een andere ETF voor de lange termijn aan te houden. 

Met voldoende budget is het uiteraard ook mogelijk om beide strategiën naast elkaar te gebruiken.

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier