ETF brokers

Zelf een ETF rechtstreeks op de beurs kopen kan niet. Wil je in een ETF gaan beleggen dan moet dit via een broker. Vroeger was het dan heel normaal om dit via de eigen bank te doen maar die tijden zijn al lang voorbij.

Hoewel het mij toch nog iedere keer opvalt dat nog steeds heel veel kleine beleggers uitsluitend via de eigen bank beleggen. Gemakzucht of meer vertrouwen in de eigen bank (is dat nog wel terecht?) zullen wel de oorzaken zijn.

Met dank aan internet is de opkomst van gespecialiseerde brokers enorm. Deze brokers bieden naast lage tarieven meestal ook nog veel betere info en tools allen benodigd om goed geïnformeerd tegen lage kosten in korte tijd veel posities in te nemen.

Hoe moet je nu de beste broker kiezen als je in een ETF wilt gaan beleggen? Je kunt natuurlijk alleen naar de kosten kijken en gewoon de goedkoopste broker kiezen. Een ander zal het weer heel belangrijk vinden dat de centjes wel veilig gestald worden en dan is betrouwbaarheid van de broker weer belangrijk.

Al die brokers hebben prachtige uitgebreide websites waarmee je heel veel kunt maar het is ook belangrijk dat de website geen doolhof wordt maar dat je gemakkelijk alle info kunt vinden. Nu is zoiets vaak erg persoonlijk maar de website van een broker moet wel bij jou manier van handelen passen.

Voor mijzelf is het ook heel belangrijk dat een broker alle producten kan bieden waarin ik wil handelen. Zeker bij het beleggen in een ETF is dit een heel belangrijk punt want er zijn heel veel ETFs en brokers nemen altijd maar een beperkt deel van het ETF aanbod op.

Dit is een van de redenen dat ik zelf met meerdere brokers werk. Spreiding over brokers is ook noodzakelijk om niet al het risico bij slechts een broker onder te brengen. Online brokers zijn zich nog steeds aan het verbeteren en prijzen zitten ook nog in een dalende trend dus is het lastig om heel uitgebreid iets over een specifieke ETF broker te vertellen want het kan morgen al weer veranderd zijn.

Ik heb er hieronder echter toch wat gezet om een beetje een indruk te kunnen krijgen in de onderlinge verschillen.

Overzicht ETF brokers

 

Binck ETF broker

Binck is marktleider in Nederland. Binck is al geruime tijd niet meer de goedkoopste broker van Nederland. Toch heeft Binck een aantal voordelen die ik uitleg. Ik ben kritisch over het platform TOM. Waarom ik er zelf klant ben en hoe ik er handel om de hogere kosten zoveel mogelijk te beperken. Lees verder...

DeGiro ETF broker

Bodemprijsjes bij DeGiro. De goedkoopste broker met wat minder service en opsmuk maar die wel goed bij mijn manier van beleggen past. Hoe ik maximaal profiteer van de lage prijzen maar tevens mijn risico wat beperk. Lees verder...

Saxo Bank ETF broker

Saxo Bank is een grote broker met tal van voordelen. Bekroonde website en achterliggende technieken. Enorm ETF aanbod ook een ETF die niet iedere broker heeft is hier vaak toch te vinden. Waarom ik toch niet uitsluitend bij Saxo Bank beleg. Lees verder...

Lynx ETF broker

Lynx maakt handig gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Daardoor kan Lynx lage kosten combineren met een grote klanttevredenheid. Lynx heeft ook een brede keus aan ETF producten. Lees verder...

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier