iShares U.S. Telecommunications ETF

Telecommunicatie heeft natuurlijk flink de wind meegehad door mobiele telefonie. Daarna kwam een nieuwe boost van het mobiele internet.

Maar nog steeds maakt de kabel in de grond markt nog  een groot deel van de omzet uit in de VS. Kabels uiteraard niet alleen voor telefonie maar ook voor internet en ander data verkeer.  

Ik ben nog steeds positief over de telecom sector. De allergrootste investeringen in infrastructuur liggen achter ons. Minder kosten en de mogelijkheid deze over steeds meer klanten te kunnen verdelen zo ziet de toekomst er uit. Toepassingen nemen ook nog steeds toe.

Kortom de telecommunicatie sector kan nog steeds verder gaan groeien.  Een prijzenoorlog om marktaandeel die uiteindelijk onvermijdelijk lijkt in de VS zal echter wel winsten wat onder druk kunnen gaan zetten.

Overnames zijn ook te verwachten want door steeds lagere prijzen kunnen kleine onrendabele telecombedrijven niet overleven. Over meerdere jaren gezien is het echter een gezonde sector met veel perspectief. Alleen een goed instapmoment kiezen is lastig.

Deze ETF van iShares volgt de Amerikaanse Dow Jones U.S. Select Telecommunications Index. In totaal zijn er slechts 25 aandelen van Amerikaanse telecombedrijven in opgenomen. De twee grootste bedrijven zijn AT&T en Verizon met ieder meer dan 10%. Op de derde plaats komt T Mobile US met 6%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Telecommunications ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IYZ

ISIN: US4642877132

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca