ETFS Wheat

Wheat is in het Nederlands tarwe. We kennen tarwe natuurlijk van ons brood. Maar ook koekjes en pasta worden van tarwe gemaakt. Deze ETF van ETF Securities volgt de Bloomberg Wheat Subindex.

Tarwe kan gevoelig zijn voor allerlei plantenziektes. Ook vormen schimmels een bedreiging voor een goede oogst. De prijs van tarwe is redelijk stabiel in verhouding tot andere grondstoffen. Dat komt omdat men in heel veel landen tarwe verbouwd en er bijna altijd een overaanbod is.

Een verdubbeling van de prijs komt voor maar veel meer dan dat is ook weer niet te verwachten. Wat wel opvalt is dat de prijs van tarwe in 1 jaar meerdere keren met 20 tot 30% kan stijgen en dalen.

Meerdere keren per jaar een mooi ritje naar boven meemaken is dus zeker mogelijk. Maar te lang blijven zitten doe ik nooit want voor je het weet komt er weer een daling. Handelen in tarwe verschilt dus wel van handelen in veel andere grondstoffen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

ETFS Wheat info:

 

Uitgever ETF: ETF Securities

Ticker: WEATP

ISIN: GB00B15KY765

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs