SPDR ETF

De uitvinder van ETF producten is Sate Street Global Advisors. In 1993 was de geboorte van de eerste ETF. Die eerste ETF volgde de S&P 500. De ETF werd een spider genoemd en kreeg als verkorte omschrijving SPDR mee.

Ik denk niet dat men toen in de gaten had wat voor een enorme markt er aan zat te komen voor ETF producten. Het duurde ook even voordat beleggers inzagen wat de voordelen van een ETF zijn.

Nadat het beleggen in een ETF bij professionele beleggers al heel normaal was heeft het toch nog een hele tijd geduurd voordat de kleine belegger inzag dat een ETF een betere en goedkopere keus is dan een beleggingsfonds.

Nog steeds neemt het beleggen in ETF’s toe. Ik denk dat dit nog pas het begin is omdat een grote groep kleine beleggers nog steeds de overstap van aandelen en beleggingsfondsen naar ETF’s moet maken.

De beleggers die al wel kennis gemaakt hebben met de voordelen van een ETF zullen hun portefeuille steeds verder gaan uitbreiden met ETF producten.

Wat meer info over een SPDR ETF

SPDR is een geregistreerd handelsmerk van State Street Global Advisors. Dit bedrijf is opgericht in 1978 en maakt onderdeel uit van de State Street bank uit Boston. Ook State Street zelf bestaat al even want de oprichting was in 1792.

Er is een grote keuze uit SPDR ETFs met noteringen uiteraard op de Amerikaanse beurs maar ook op Europese beurzen zoals Euronext en de Duitse beurs. SPDR is geen kleintje in de ETF wereld maar is een van de allergrootste en heeft ook lange tijd de grootste ETF’s wereldwijd gehad.

Uit alles blijkt dat SPDR een omvangrijke en zeer betrouwbare partij is met betrekking tot het beleggen in ETF’s. Ik tracht altijd een behoorlijk deel van mijn ETF beleggingen in een ETF van SPDR te hebben.

Naast de betrouwbaarheid zorgt de bekendheid van SPDR er ook voor dat omzetten hoog zijn. Dit vertaald zich dan weer naar relatief lage kosten en lage spreads. Een grote ETF waar veel partijen in beleggen zorgt uiteindelijk altijd voor lagere kosten.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier