VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF

Beleggen in onroerend goed zien veel beleggers als een van de meest zekere beleggingen. Of dat in de praktijk ook zo is dat is te bezien. Vastgoedbedrijven hebben een lage rente nodig om de kosten van meestal met financieringen gekocht vastgoed laag te houden.

Aan de andere kant is er ook een goede economie nodig want leegstand dat kost ook geld. Deze ETF van VanEck belegt in de ongeveer 25 grootste vastgoedbedrijven ter wereld.

Op zich wel een goede keuze om wereldwijd in vastgoed te beleggen want als het dan in de ene regio wat minder gaat kan een andere regio waar het beter gaat dit compenseren.

Over het algemeen is er bij beleggingen in vastgoed aandelen ook nog wel wat dividend te verwachten. Met bijna 3% op jaarbasis gemiddeld valt dat ook niet tegen. Dividend betalingen vinden per kwartaal plaats.

De VS is voor ongeveer 35% aanwezig in deze ETF. Op de tweede plaats komt opmerkelijk Hong Kong met bijna 20%. Plekje 3 is voor Japan met ongeveer 15%. Het Verenigd Koninkrijk haalt bijna 10%. Nederland en Duitsland zitten zo rond de 5%.

De verdeling over alle bedrijven is wel opmerkelijk regelmatig. Geen enkel vastgoedbedrijf dat echt dominant aanwezig is. De meeste zitten op enkele procenten.

Ons Nederlands Unibail-Rodamco is ook aanwezig met ongeveer 4%. Al met al een hele aardige vastgoed ETF die kan zorgen voor een aardig rendement over langere termijn. Hele grote koerswisselingen zijn ook niet te verwachten. Het is ook nog eens een fysieke ETF dus VanEck koopt daadwerkelijk de aandelen in.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: VanEck

Ticker: TRET

ISIN: NL0009690239

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam