DB X-Trackers FTSE Vietnam UCITS ETF

Vietnam is in mijn ogen de groeitijger in Azië de komende jaren. Productie is altijd op zoek naar landen waar produceren nog goedkoop is. Aan de andere kant heeft productie wel een minimale infrastructuur nodig en moet de rest van het land er klaar voor zijn.

Het mag er dus nog niet te goed gaan. Maar ze moeten ook weer niet nog met zijn allen achter de buffel in het rijstveld lopen. Laos, Cambodja en Myanmar zijn nog niet zover maar Vietnam al wel.

In Vietnam is alles aanwezig om de komende decennia snel in welvaart te groeien richting een niveau ergens tussen Thailand en Zuid Korea in.

Ook heel belangrijk; Vietnam is druk met het sluiten van allerlei handelsverdragen die de export zullen gaan bevorderen. Kortom Vietnam kan nog steeds zeer lage lonen bieden in combinatie met een infrastructuur die er net een beetje klaar voor is.

Vietnam heeft dan nog een voordeel want veel landen in Azië zijn al te duur geworden en andere zijn er nog niet klaar voor. Het moet dus wel in Vietnam gaan gebeuren.

De financiële sector is erg groot in deze FTSE Vietnam index met meer dan 60%. Ook de industrie heeft een redelijk deel met bijna 15%. Consumenten goederen zijn slechts 10%.

Aan de sector verdeling is ook goed te zien dat we hier niet met een doorontwikkeld land te maken hebben.  Dan waren consumenten goederen meer dan 20% geweest en de financiële sector rond de 30%. Grote groeikansen dus.

Van alle landen in Azië zie ik in Vietnam de beste kansen voor de komende 5 tot 10 jaar. De DB in de naam DB X-Trackers staat voor Deutsche Bank.

Wilt u weten wanneer ik deze DB X-Trackers FTSE Vietnam UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

DB X-Trackers FTSE Vietnam UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche Bank Group)

Ticker: XFVT

ISIN: LU0322252924

Valuta: EURO

Beurs: Milaan