Lyxor JPX-Nikkei 400 (DR) UCITS ETF

De JPX-Nikkei 400 is er nog niet zolang. Pas in 2013 kwam de nieuwe index tot stand. Het spreekt voorzich dat er 400 bedrijven in deze index zijn opgenomen. Oude indexen hebben door hun regeltjes nogal eens wat nadelen.

Vergane glorie blijft dan te lang opgenomen (o.a. Dow Jones) of slechts enkele grote bedrijven bepalen feitelijk de index (o.a. AEX). Meer moderne indexen stellen de regels ten voordele van beleggers op. Of anders gezegd de regels worden zo gemaakt dat alleen winnaars in de index mogen.

Ook de rest van de regeltjes zijn dan zo gemaakt dat de index zo maximaal mogelijk kan stijgen. In de praktijk zal het dus betekenen dat een moderne index meer stijgingskansen kan bieden dan een index met oude regeltjes.

Ook bij de JPX-Nikkei 400 heeft men heel goed naar de belangen van de belegger gekeken. De regels zijn streng en zo opgesteld dat de gemiddelde stijging van de index andere indexen in Japan zal overtreffen.

Dat is uiteraard dus ook meteen de reden dat ik voor deze index heb gekozen om in Japan te gaan beleggen. Het grote nadeel van zo’n  nieuwe index is natuurlijk wel dat er slechts een korte historie van oude koersen is.

Ik heb voor een ETF van Lyxor gekozen in dit geval omdat deze gewoon in Euro’s is en een notering in Parijs heeft. Het is ook een fysieke ETF dus alle aandelen van de JPX-Nikkei 400 heeft men ook daadwerkelijk in bezit.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor JPX-Nikkei 400 (DR) UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor JPX-Nikkei 400 (DR) UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: JPXH

ISIN: LU1646359965

Valuta: EURO

Beurs: Parijs