Vanguard Industrials ETF

De Amerikaanse industriële bedrijven ETF. Er zitten vooral hele grote industriële bedrijven in deze ETF verdeeld over allerlei sectoren. Door de grootschaligheid van de bedrijven is deze ETF zeker niet uitsluitend afhankelijk van de economie in de VS.

De meeste bedrijven zijn tevens grote exporteurs dus ook de gehele wereldeconomie telt mee. Deze ETF van Vanguard volgt de MSCI US Investable Market Industrials 25/50 Index.

Bij het woord industrieel denken wij al gauw aan allerlei zware industrie. In de VS ziet men dat veel breder. Zo zitten er naast bedrijven die machines en dergelijke maken ook totaal andere bedrijven in deze ETF.

Pakjesvervoerders zoals UPS en FedEx o.a. Maar ook luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines en Southwest Airlines. Uiteraard is de maakindustrie zelf ook wel degelijk aanwezig.

In totaal zijn er aandelen van bijna 350 bedrijven opgenomen in deze ETF. Het is dus een grote ETF met een hele mooie spreiding van topbedrijven. Het grootste bedrijf is General Electric met 10%. Daarna komen 3M en Boeing met ieder bijna 4%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Vanguard Industrials ETF info:

 

Uitgever ETF: Vanguard

Ticker: VIS

ISIN: US92204A6038

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca