iShares ETF

IShares is op dit moment de grootste uitgever van ETF producten wereldwijd. De eigenaar van iShares is BlackRock ook een gigant in de financiële wereld. De ETF producten van iShares worden op heel veel verschillende beurzen verhandeld. iShares heeft ook een Nederlandse vestiging in Amsterdam.

De website van iShares is er in heel veel talen en ook in het Nederlands. Wat niet veel mensen weten is dat iShares niet door BlackRock is opgericht maar in 2009 is aangekocht.

BlackRock zag blijkbaar een grote toekomst voor ETF producten want men wilde iShares heel graag hebben. BlackRock overtrof een bod van CVC Capital Partners op iShares door de verkopende partij Barclays Global Investors inclusief iShares ineens te kopen.

Oorspronkelijk was iShares ontstaan uit een samenwerking tussen Barclays Global Investors en Morgan Stanley.

De voordelen van een iShares ETF

Een groter bedrijf dan iShares kun je in ETF land niet vinden en een sterkere eigenaar dan BlackRock ook niet. De kans dat deze tent omvalt is erg klein en dat alleen geeft al heel veel zekerheid.

Daarnaast heeft men ook nog eens een wel heel breed aanbod van ETF producten. Je kunt bij iShares bijna altijd wel een geschikte ETF vinden. Dat de ETF’s van iShares op verschillende beurzen verhandeld worden is een ander groot voordeel want daardoor heb je de grootste kans dat een ETF ook in Euro’s is te verkrijgen.

Doordat iShares zo groot is en wereldwijd actief zitten er niet alleen al veel beleggers in de ETF producten van iShares maar worden ze ook veel verhandeld. Hoe meer business in een ETF hoe lager de kosten kunnen zijn. Het vele handelen zorgt dan ook nog eens voor een hele lage spread.

Ik kies vaak voor een ETF van iShares

Ik betrap mijzelf er vaak op dat als ik op zoek ben naar een geschikte ETF ik bij iShares terecht kom. Heel begrijpelijk want iShares is marktleider en met een breed aanbod. Maar omdat een gouden regel bij beleggen zoveel mogelijk spreiden is voel ik mij verplicht om toch af en toe voor een andere ETF aanbieder te kiezen.

Spreiding blijft noodzakelijk bij iedere belegging en dus ook bij het beleggen in ETF producten. Dat is de reden dat ik tracht nooit meer dan 20 tot 30% van mijn beleggingen in een ETF van iShares te hebben.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier