Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF

De Dow Jones is de bekendste index ter wereld. Toch is het een beetje een vreemde index en zijn er slechts 30 bedrijven in opgenomen. Uiteraard zijn er genoeg grote bedrijven in de VS en is een index van 30 dan eigenlijk gewoon te weinig.

Maar de manier van weging op basis waarvan de bedrijven meetellen in de weging is ook zeer vreemd en gewoon niet juist eigenlijk. De Dow Jones is een prijsgewogen index en dat betekend dat men dus kijkt naar de hoogte van de koers en niet naar marktkapitalisatie.

Een bedrijf met weinig uitstaande aandelen maar wel een hoge koers telt dus zwaarder dan een bedrijf met 10 keer zoveel aandelen maar 50% lagere koers.

Doordat er slechts 30 bedrijven inzitten en dan ook nog eens met een wat kromme manier van waardering is het bij beleggers geen favoriete index en kiest men eerder voor de S&P 500 index. Aan de in de Dow Jones index opgenomen bedrijven ligt het niet want dit zijn stuk voor stuk wereldwijde topbedrijven zoals; Apple, Boeing, Microsoft, McDonald’s, Intel en Coca Cola.

Over het algemeen zijn de bedrijven in de Dow Jones index ook goede dividend betalers. De Dow Jones is een mooie index om na een forse correctie te kopen voor de lange termijn.

Met de Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF heb ik bewust gekozen voor een in Europa gevestigde ETF in Euro’s. Het is een synthetische ETF door middel van swap en die is dus in staat zo exact mogelijk de Dow Jones index te volgen.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: DJE

ISIN: FR0007056841

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs