iShares EURO Dividend UCITS ETF

Dividend is natuurlijk geen sector. Maar omdat deze ETF van iShares alleen Europese aandelen volgt heb ik hem toch onder deze Europese sectoren geplaatst. Deze ETF volgt een index die bestaat uit slechts 30 bedrijven uit de eurozone.

Het gaat hier om de Dow Jones EURO STOXX Select Dividend 30 index. Dow Jones maakt vele indexen en deze heeft dus niets te maken met de bekende Dow Jones index uit de VS.

Om opgenomen te worden moeten de bedrijven uiteraard aan een aantal eisen voldoen. Dat het uitbetalen van dividend een belangrijke eis is zal duidelijk zijn. Eens per kwartaal betaald deze ETF dividend uit. Op jaarbasis is er een dividend van meer dan 4% te verwachten.

Een mooie ETF voor de langetermijnbelegger dus. Een goed instappunt kiezen is uiteraard wel belangrijk. De 30 bedrijven zijn redelijk evenwichtig opgenomen en geen enkel bedrijf drukt echt een zwaar stempel.

Wel veel bekende namen zoals; Ahold, Unilever, Siemens, Proximus, Eni, Total, Allianz en Banco Santander. De financiële waarden zijn de grootste sector met bijna 30%. De tweede plaats is voor de industrie met bijna 20%. Daarna komen de nutsbedrijven met meer dan 10%.

Bij de landen staat Frankrijk bovenaan met bijna 30%. Met meer dan 20% is Duitsland de nummer 2. Derde is Italië met bijna 15%. Daarna komen Finland en Nederland met ieder meer dan 10%.

Deze Euro Dividend ETF van iShares is een ETF die heel evenwichtig in elkaar zit met een mooie spreiding van bedrijven, sectoren en landen in de eurozone. Het is een fysieke ETF dus alle aandelen worden ook daadwerkelijk gekocht door iShares.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares EURO Dividend UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IDVY

ISIN: IE00B0M62S72

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam