Tijdstippen van handelen op de beurzen

Ik handel slechts 2 keer per dag. De rest van de tijd gebruik ik om al het economische nieuws te lezen en zaken voor te bereiden. Op de Europese beurzen handel ik tussen 11:00 en 14:00 en op de Amerikaanse beurzen tussen 17:00 en 20:00.

De exacte tijdstippen zijn afhankelijk van wat er die dag op de beurzen gebeurd. De tijdstippen zijn bewust zo gekozen. Ik wil eerst zien welke kant het die dag opgaat en wil nooit meteen handelen na opening van een beurs.

Volgers van mijn transacties hebben ook nog voldoende tijd om hun eigen afweging te maken en eventueel ook dezelfde positie in te nemen.

Wanneer u e-mails kunt verwachten

Aankopen van indextrackers en ETFs gaan altijd handmatig en u krijgt na een half uur een e-mail met mijn aankooptransactie.

Verkopen van ETFs en indextrackers voor de lange termijn strategie gaan ook handmatig en ook hierbij krijgt u een half uur na verkoop een e-mail met de desbetreffende transactie.

Verkopen van ETFs en indextrackers voor de korte termijn strategie gaan via vooraf opgegeven verkoop orders.

De reden waarom ik hiervoor vooraf (soms lang vooraf maar ook op de dag zelf als ik denk dat de koers die dag gehaald kan worden) orders geef is dat de beoogde koers er maar heel even kan zijn. Onmogelijk voor mij om dat voor zoveel posities in de gaten te houden en dan ook nog daarop snel te handelen.

Ik zie pas achteraf dat er een verkoop heeft plaatsgevonden. Tussen 11:00 en 14:00 kunt u de e-mails met korte termijn verkopen verwachten van verkopen die in de ochtend op de Europese beurzen en in de avond op de Amerikaanse beurzen hebben plaatsgevonden.

Tussen 17:00 en 20:00 krijgt u de e-mails met korte termijn verkopen welke die middag op Europese en Amerikaanse beurzen hebben plaatsgevonden.

Het is dus niet altijd mogelijk zelf nog te handelen op een korte termijn verkoop e-mail omdat beurzen dan al dicht kunnen zijn. Dit is echter geen probleem. Bij iedere korte termijn aankoop geef ik al het rendement waarbij de ETF of indextracker verkocht gaat worden.

U kunt dus zelf op basis van uw aankoopprijs al uitrekenen wat de verkoopprijs gaat worden en voor dit bedrag zelf ook een verkooporder opgeven of dit handmatig in de gaten houden.

Bekijk al mijn korte en lange termijn transacties: Klik hier

Mijn transacties volgen + direct een e-mail: Klik hier