Global X China Consumer ETF

Een ETF vol met Chinese bedrijven die goederen en diensten aan consumenten leveren. Dit kan op lange termijn wel eens een hele succesvolle ETF gaan worden.

China is in een ongekend tempo aan het groeien. Hierdoor krijgen die enorme aantallen consumenten in China steeds meer te besteden. Maar het is zeker net zo belangrijk dat de Chinese overheid heeft aangegeven dat men een economische draai wil gaan maken.

Minder afhankelijk van export en binnenlandse consumptie gaan aanjagen. China heeft een sterke overheid die aldaar nog steeds in staat is om veranderingen met succes door te voeren.

Een groeiende economie in combinatie met een overheid die binnenlandse vraag wil gaan versterken kan bijna niet mis gaan voor bedrijven die aan consumenten leveren.

Uiteraard is het niet alleen maar een groot feest. Problemen en risico’s zijn er zeker. De overgang van export economie naar een door binnenlandse vraag gedreven economie is niet een knopje dat je even omzet.

Dit is een lastig proces van meerdere jaren. Jaren waarin tegenslagen zeker te verwachten zijn. Maar ik zie dat als koopkansen voor deze ETF. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het de Chinezen uiteindelijk gaat lukken.

Deze ETF van Global X volgt de Solactive China Consumer Total Return Index. In totaal zijn er meer dan 40 aandelen van Chinese bedrijven opgenomen.

Denk daarbij aan gewone retailbedrijven, luchtvaartbedrijven, autofabrikanten, internetbedrijven zoals Alibaba en fabrikanten van luxe consumentengoederen. Het grootste bedrijf is China Resources met meer dan 7%. Byd Company is goed voor bijna 6%. Hengan Intl Group heeft bijna 5%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Global X China Consumer ETF info:

 

Uitgever ETF: Global X

Ticker: CHIQ

ISIN: US37950E4089

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca