Robo-Stox Global Robotics and Automation index ETF

Deze ETF van Robo-Stox volgt hun eigen Global Robotics and Automation index. Er zijn in totaal ongeveer 85 bedrijven wereldwijd in deze ETF opgenomen. Het mag duidelijk zijn dat robots en automatisering de toekomst in handen hebben.

Maar als zo vaak komt zoiets dan toch wat langzamer op gang dan menigeen denkt. Meestal is het er al eerder maar valt het niemand op. Dan komt de periode dat het gaat hypen en koersen omhoog vliegen. Ik denk dat we deze 2 fases ongeveer achter ons hebben liggen.

De volgende fase is dan dat er flinke correcties komen. Het is lastig om te bepalen wanneer dan de bodem is bereikt. Vanaf de bodem kan er dan een jarenlange stijging gaan plaatsvinden.

Ik heb het lijstje met bedrijven in deze ETF eens doorgenomen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet 1 van herken. Ik neem aan dat mensen uit  deze branche uiteraard wel de voor hun bekende namen tegenkomen.

Wat wel opvalt is dat ieder bedrijf ongeveer met een zelfde weging is opgenomen. Allen hebben zo rond de 1 en 2%. Bij landen zie je wel wat grotere verschillen. Met bijna 40% is de VS het grootst. Op de tweede plaats staat Japan met bijna 25%. Europese landen hebben totaal meer dan 20%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 7 Wereldwijde moderne sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Robo-Stox Global Robotics and Automation index ETF info:

 

Uitgever ETF: Robo-Stox/ETF Securities

Ticker: ROBO

ISIN: IE00BMW3QX54

Valuta: EURO

Beurs: Italië