L and G Gold Mining Go UCITS ETF

In deze ETF van L and G zijn alle grotere goudmijnen opgenomen. Deze ETF volgt de  DAXglobal Gold Miners index. Een voorwaarde om opgenomen te worden is dat minimaal 50% van de omzet uit de goudopbrengst moet zijn.

Kleine goudmijnen worden niet opgenomen want er zijn omzet en kapitaaleisen. Er zijn in totaal 27 goudmijnen opgenomen in deze ETF.

Er zijn meerdere manieren om in goud te beleggen. Dit kan via een ETC direct in het goud zelf. Er kan ook voor gekozen worden om het goud fysiek zelf te kopen.

Echt goud of beleggingen in goud volgen uiteraard de goudprijs. Maar als een stijging van de goudprijs is te verwachten dan is het veel beter om in goudmijnen te beleggen.

Bij een te lage goudprijs maken goudmijnen al snel verlies. Dat drukt dan de koers maar toch heeft dat niet het grootste effect. Een goudmijn heeft altijd een enorme voorraad goud in de grond zitten. Maar als het er niet kostendekkend uitgehaald kan worden is het niks waard.

Echter als de goudprijs gaat stijgen en het wel kostendekkend gaat worden om het te delven dan zitten er ineens kapitalen in de grond. Dat is de reden dat als de goudprijs wat gaat dalen de koers van goudmijnen in procenten altijd nog harder kan dalen.

Gaat de goudprijs echter flink aantrekken dan kunnen de koersen van goudmijnen al snel verdubbelen of zelfs nog hoger stijgen. Een rendement van 400% op goudmijnen in een paar jaar tijd is mogelijk bij een grote stijging van de goudprijs.

De 3 grootste goudmijnen met ieder ongeveer 10% zijn; Newmont Mining corp., Newcrest Mining en Randgold recources. Bijna de helft van alle mijnen komt uit Canada. Het tweede land is de VS met bijna 20%. Het derde land is Australië met een kleiner aandeel.

Bekijk ook onze gespecialiseerde goudmijnenwebsite. Lees daarin alles over het beleggen in goudmijnaandelen: www.goudmijnen.beursman.nl 

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 grondstoffen sector ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

L and G Gold Mining UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: L and G

Ticker: AUCO

ISIN: IE00B3CNHG25

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Amsterdam