Lyxor New Energy UCITS ETF

Een ETF vol met nieuwe energie aandelen. Olie, gas en steenkolen zullen nog lang gebruikt worden als energiebronnen. Zolang ze voorhanden blijven en goedkoper zijn gaan nieuwe energie vormen het nog niet winnen.

Maar de druk om al die schadelijke uitstoot tegen te gaan is steeds groter aan het worden. Aan de andere kant is alternatieve energie ook wel steeds wat goedkoper aan het worden. Maar het blijft een onevenwichtige en lastige strijd.

Toch is niet te ontkennen dat alternatieve energie om allerlei redenen wel in opkomst is. De bedrijfstak is volwassen geworden. Nog veel belangrijker de sector kent een heel behoorlijke groei. Bij hogere olie, gas en steenkool prijzen kan deze groei met versnelling nog veel meer toenemen.

Ondanks dat deze ETF meer geschikt lijkt voor de langere termijn zijn er toch ook leuke korte ritjes met aardige rendementen te maken.

Deze ETF van Lyxor volgt de World Alternative Energy Total Return Index. Er zijn slechts 20 aandelen opgenomen. De 4 grootste bedrijven met ieder ongeveer 10% zijn; Murata Manufactoring, Valeo, Vestas Wind Systems en Acuity Brands.

Bij de landenverdeling is de VS het grootst met meer dan 40%. Daarna komen Japan, Frankrijk en Denemarken met ieder 10%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor New Energy UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: NRJ

ISIN: FR0010524777

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs