iShares U.S. Oil Equipment and Services ETF

Beleggers kunnen op meerdere manieren in olie beleggen. Allereerst natuurlijk met een ETC in olie zelf. Daarnaast ook in een ETF met daarin aandelen van oliebedrijven.

Maar het kan ook erg interessant zijn om te beleggen in bedrijven die toeleverancier zijn aan de oliesector. Bij een te lage olieprijs nemen investeringen door de oliesector heel snel af. Maar bij een stijgende olieprijs moeten er in rap tempo nieuwe oliebronnen bijkomen.

Dat zorgt ervoor dat toeleveranciers aan de oliesector het meest fluctueren. Snel afnemen van opdrachten zorgt al gauw voor flinke rode cijfers. Maar bij een hoge olieprijs kan men het werk amper aan en stijgen de marges enorm.

Deze ETF is dus wat meer speculatief dan de olieprijs zelf of de aandelen van oliebedrijven. Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones U.S. Select Oil Equipment & Services Index. Het zijn uitsluitend Amerikaanse aandelen die zijn opgenomen.

In totaal zijn er meer dan 40 Amerikaanse toeleveranciers aan de olie industrie in opgenomen. Met een weging van 18% is Schlumberger het grootst. Op de tweede plaats komt Halliburton met 9%. De derde plek is voor Baker Hughes met 7%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 grondstoffen sector ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Oil Equipment and Services ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IEZ

ISIN: US4642888444

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca