VanEck Vectors Global Alternative Energy ETF

Diverse soorten alternatieve energie in deze ETF van VanEck Vectors. Alternatieve energie moet het nog steeds hebben van de wil om de uitstoot van traditionele energiebronnen te beperken. De prijs van alternatieve energie is in de meeste gevallen nog veel te hoog om echt te kunnen concurreren.

De eis van overheden of de wil van milieubewuste mensen is nog steeds de drijvende kracht achter alternatieve energie. Zolang olie, steenkool en gas nog steeds goedkope en voorradige alternatieven zijn zal dat ook zo blijven.

Maar nu steeds meer landen wereldwijd milieuverdragen aan het maken zijn is alternatieve energie wel een echte en ook groeiende bedrijfstak geworden.

Groei is een toverwoord dat nodig is om met goed rendement te kunnen beleggen. Niks mis mee dus om in alternatieve energie te beleggen.

Deze ETF van VanEck Vectors volgt de Ardour Global index Extra Liquid. Er zijn meer dan 30 aandelen van bedrijven in opgenomen. De meest bedrijven (50%) komen uit de VS. Op de tweede plaats komt China met 12%. De derde plaats is voor Denemarken met 10%.

De bedrijven houden zich bezig met; biobrandstoffen, wind en zonenergie, hydro en geothermische bronnen. Ook de producent van elektrische auto’s Tesla is in deze ETF opgenomen.

Het is een fysieke ETF dus de aandelen worden ook daadwerkelijk door VanEck Vectors gekocht.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

VanEck Vectors Global Alternative Energy ETF info:

 

Uitgever ETF: VanEck Vectors (Van Eck Global)

Ticker: GEX

ISIN: US92189F5026

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca