Lyxor UCITS ETF BEL 20 TR

Deze indextracker van Lyxor volgt de Belgische BEL 20 maar wel met een kanttekening. De gewone BEL 20 is de index die we allemaal kennen en die volgt deze indextracker dus nu net niet. Dat is misschien maar goed ook want de resultaten van de “gewone” BEL 20 zijn nooit zo geweldig.

De letters TR in deze indextracker zijn de afkorting van Total Return. De wat onbekende BEL 20 Total Return index wordt door deze indextracker van Lyxor gevolgd. Total Return slaat op het uitgekeerde netto dividend wat weer in de index herbelegd wordt en zo dus voor extra hoge koersen zorgt.

Wel een beetje een sigaar uit eigen doos natuurlijk want anders had je het dividend apart ontvangen. Ondanks dat er zeker heel wat mooie bedrijven in de BEL 20 zijn opgenomen is het zeker geen index waarin je ineens heel je spaarpot moet leeg kieperen.

Het probleem zijn die slechts 20 bedrijven waardoor heel veel beleggers zeker die buiten België de index links laten liggen. Te weinig interesse zorgt voor te weinig kopers en dus is het altijd een beetje aanmodderen ondanks dat bijna alle 20 opgenomen bedrijven zelf stuk voor stuk wel meer aandacht verdienen.

Voor de index telt hier het kleine land nadeel en dat maakt de koersuitslagen wat onvoorspelbaar. Aan de andere kant heeft men ook wat minder last van internationale sprinkhaan beleggers die snel in en uit stappen als men denkt dat er wat winst te halen is.

De aandelen in de BEL 20 worden veelal door de Belgen zelf gekocht en dat zorgt dan weer voor een wat sterkere bodem mocht het een keer misgaan. Er is ook maar 1 indextracker die de BEL 20 volgt en ook dat is veelzeggend.

Wilt u weten wanneer ik deze Lyxor UCITS ETF BEL 20 TR koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor UCITS ETF BEL 20 TR info:

 

Uitgever: Lyxor (Societe Generale Group)

Ticker: BEL

ISIN: FR0000021842

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Brussel