ETFS Cotton

Dit is de katoen en eigenlijk dus ook een beetje de kleding ETF. Deze ETF van ETF Securities volgt de Bloomberg Cotton Subindex. Katoen kent vele toepassingen maar kleding is natuurlijk de belangrijkste. Katoen komt van de katoenplant.

Katoenplanten zijn nogal vatbaar voor allerlei planten ziektes waardoor er vaak veel bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Nu is er steeds meer weerstand tegen al die bestrijdingsmiddelen wat de kans op plantenziektes wel groter maakt. Te nat maar ook grote droogte zijn andere bedreigingen voor de katoenopbrengsten.

Al die mogelijke tegenvallers kunnen zorgen voor 400% prijsstijgingen binnen 2 jaar zoals de historie ons leert. Zoals met veel grondstoffen zijn ook hier speculanten heel actief.

Als de eerste geruchten komen dat oogsten gaan tegenvallen dan stapt men in. De combinatie tegenvallende oogst en actieve speculanten zorgt dan voor extra hoge prijzen.

Uiteindelijk komen er dan winstnemingen of een wat betere oogst en dan stort de boel weer in. Op tijd bij lage prijzen als er nog niks aan de hand is instappen en dan zeker op tijd eruit is de kunst met beleggen in katoen.

Een boer hoef je niet te zijn, verstand van katoen hoef je ook niet te hebben. Maar een goede handelaar die goed de markt en de acties van andere aanvoelt dat moet je wel zijn.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

ETFS Cotton info:

 

Uitgever ETF: ETF Securities

Ticker: COTN

ISIN: GB00B15KXT11

Valuta: Euro

Beurs: Borsa Italiana