Lage kosten ETF

Handelen in een ETF kun je goedkoop noemen. Ook het voor een lange termijn aanhouden van een ETF zorgt voor lage kosten. Waardoor komt dit? Wel een ETF is eigenlijk een vrij eenvoudig product omdat de uitgever ervan er niet zoveel aan hoeft te doen.

In tegenstelling tot een beleggingsfonds waar men door telkens voor de klant te handelen tracht de markt te verslaan (wat zeker niet altijd lukt, integendeel zelfs) hoeft de ETF slechts de markt te volgen. Weinig werk geeft dus ook lage kosten zo simpel is dat. Hieronder nog eens alle kosten bij elkaar gezet.

Lage beheer kosten bij een ETF

De uitgever van een ETF zal altijd wat beheer kosten in rekening brengen. Dit zijn de kosten voor het maken en aanhouden van de ETF. De beheer kosten zijn laag omdat een ETF vrij eenvoudig te maken is en er daarna weinig werk meer aan is.

Lage transactie kosten bij een ETF

Dit zijn de kosten die u aan uw broker moet betalen bij het kopen of verkopen van een ETF. Brokers houden deze kosten laag omdat er steeds meer klanten op ETFs afkomen en men natuurlijk wil meedoen in deze groeimarkt.

Lage spread kosten bij een ETF

De spread, het verschil tussen de aankoop en de verkoopprijs van een ETF kan zeker bij veel verhandelde ETFs erg laag zijn. Komt doordat er voldoende professionele handelaren zijn die handelen op die spread waardoor deze laag kan blijven.

Niet alle ETF producten hebben lage kosten

Hoge omzetten zijn nodig om de kosten te drukken zo werkt dat nu eenmaal. Het kan dus voorkomen dat bij kleinere uitgevers van ETF producten of ETFs die handelen in een niche markt de kosten wel wat hoger liggen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier