Beursverwachting komende week

Laatste update: 20-06-2021 23:23

Economische cijfers

Ik heb met het schrijven nog even gewacht of er misschien nog beursnieuws zou gaan komen. Dat kwam dit weekend niet. Dus moeten we het deze week met een reeks economische cijfers gaan doen.

Vorige week kregen beleggers weer renteverhogingsangst. Wat opviel is dat de reactie anders was dan eerder dit jaar. Toen vooral hogere yields bij de Amerikaanse staatsobligaties. Die yields blijven nu laag. Het zijn nu de beurzen die negatief reageren.

De goud- en zilverprijs

Goud en zilver hadden vorige week veel last van die renteverhogingsangst. Of ik moet eigenlijk zeggen de futures.

Voor deze week is het kijken hoe goud en zilver op alle economische cijfers gaan reageren. Want dat ook deze week de inflatie wederom een hoofdrol gaat krijgen is wel duidelijk.

De weekverwachting voor de beurzen

Economische cijfers gaan de waan van de dag bepalen. In het grotere plaatje is het wachten op de kwartaalcijfers. Het kan voor afwachtende beleggers zorgen. Wat ook nog de vraag is of de beursdalingen van vorige week een vervolg gaan krijgen.

Dat zal dan weer afhangen van de bereidheid van koopjesjagers. Met alleen economische cijfers kan het een vreemde week gaan worden.

Toch nog even op koopjes jagen? I.v.m. het cijferseizoen nog even een afwachtende houding aannemen? Of gezien de daling van vorige week overgaan tot winstnemen?

Het is alle drie mogelijk. Met dagelijkse updates zal ik u op de hoogte houden.

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

De weekverwachting voor de AEX

Voor de AEX blijft de 700 belangrijk. Zolang de AEX daarboven blijft is alles nog mogelijk. Het grotere plaatje blijft voor mij dat nu lockdowns volledig verdwijnen het geld een draai van beleggen naar consumeren gaat maken.

Inmiddels is daar nog iets aan toe te voegen. Door alle prijsstijgingen houden kleine beleggers ook minder geld over om mee te gaan beleggen.

Mijn ETF en indextrackers transacties volgen: Prijzen en voordeelpakketten: Klik hier

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier