SPDR S and P Pharmaceuticals ETF

Dit is de Amerikaanse pillen ETF. Deze ETF van SPDR volgt de S&P Pharmaceuticals Select Industry index. Er zijn 43 Amerikaanse farmaceutische bedrijven opgenomen in deze ETF.

De farmaceutische sector doet het over het algemeen heel goed. Kan ook niet anders want zieken mensen blijven er helaas. Mensen leven ook langer maar hebben op oudere leeftijd wel steeds meer kwalen waar een pilletje voor nodig is.

Obama heeft de gezondheidszorg voor grotere groepen bereikbaar gemaakt. Nog meer klanten dus voor de pillenfabrikanten. Maar er is ook een plafond. De kosten voor gezondheidszorg in de VS zijn heel hoog.

De vraag is dan kunnen en willen de Amerikanen ieder jaar nog meer aan premies gaan betalen? Ik denk niet dat de kosten nog veel hoger kunnen worden. Heel veel groei is dan ook niet te verwachten. Maar een instorten van de markt dat zal ook niet gebeuren.

Een voordeel is ook dat de gezondheidszorg weinig last heeft van de economie. Een licht stijgende markt met weinig risico aan de onderkant verwacht ik.

Alle farmaceutische aandelen in deze ETF zijn ongeveer gelijk gewogen want de meeste hebben een 2 tot 3% weging.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR S and P Pharmaceuticals ETF info:

 

Uitgever ETF: SPDR (State Street Global Advisers)

Ticker: XPH

ISIN: US78464A7220

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca