Lyxor STOXX Europe 600 Personal and Household Goods UCITS ETF

Deze ETF van Lyxor volgt de Stoxx Europe 600 Personal & Household Goods Net Return index . Het soort bedrijven dat opgenomen is in deze index is zeer verschillend. Uiteraard hebben ze wel allemaal gemeen dat ze producten leveren voor personen en het huishouden.

Er zitten bijvoorbeeld bedrijven uit de tabakswaren sector tussen. Maar ook bedrijven die in persoonlijke verzorging groot zijn. Maar ook het sportkledingmerk Adidas is opgenomen in deze ETF.

Omdat het om zoveel diverse bedrijven gaat is het wel wat lastig om een duidelijke lijn te ontdekken in deze ETF. Een ding is natuurlijk wel duidelijk; hoe beter het met consumenten in Europa gaat des te hoger kan de koers van deze ETF gaan stijgen.

Er zijn 30 grote Europese bedrijven opgenomen in deze ETF. Het grootst in totaal is Unilever met 18%. Daarna volgt British American Tobacco met 15%. De derde plek is voor Reckitt Benckiser met meer dan 9%.

Bij de landen is het Verenigd Koninkrijk met bijna 60% wel erg groot. Het Britse Pond speelt dan ook een belangrijke rol bij deze ETF. Op de tweede plaats komt Frankrijk met 17%. Daarna Zwitserland met 8%. Dus ook de Zwitserse Frank speelt een rol.

Alles bij elkaar heeft deze ETF maar voor 35% Euro noteringen onder zich. Diverse bedrijven in combinatie met veel verschillende valuta maken beleggen lastiger.

Aan de ene kant kunnen er dan wel onverwacht mooie instapmomenten komen. Met aan de andere kant ook weer hogere uitslagen naar boven. Dat maakt het heel interessant want deze ETF in consumenten artikelen zou normaal een vrij stabiele licht stijgende koers hebben.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Personal and Household Goods UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: PHG

ISIN: FR0010344978

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs