iShares Emerging Markets Infrastructure UCITS ETF

Het mag duidelijk zijn dat bij emerging markets er ook steeds meer infrastructuur nodig is. Een economie kan niet gaan groeien als de infrastructuur er niet is. Denk dan niet alleen aan wegen, spoorlijnen en vliegvelden.

Ook elektriciteit zal er overal in voldoende mate moeten zijn willen fabrikanten er zich vestigen. Grote investeringen in infrastructuur zijn al nodig voordat de economie kan gaan groeien.

En als de economie eenmaal goed op stoom komt blijven nieuwe investeringen nodig. Een kenmerk is dus wel dat er eerst fors geïnvesteerd moet worden en dat pas veel later de winst gaat komen.

Deze ETF van iShares richt zich vooral op transport, energie en nutsvoorzieningen. De ETF volgt de S&P Emerging Markets Infrastructure Index.

Er zijn 30 aandelen opgenomen uit 9 landen. De nutsbedrijven en transportsector zijn even groot met ieder 40%. De overgebleven 20% is voor de energiesector.

China is het grootste land met meer dan 40%. Daarna volgen Brazilië 15% en Mexico met 9%. Deze Emerging Markets ETF van iShares is een fysieke ETF dus de aandelen worden ook echt gekocht.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares Emerging Markets Infrastructure UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IEMI

ISIN: IE00B2NPL135

Valuta: Euro

Beurs: Borsa Italiana