Lyxor MSCI World Consumer Staples TR UCITS ETF

Consumer staples betekend in het Nederlands consumentengoederen. Deze ETF van Lyxor volgt dus de wereldwijde MSCI consumentengoederen index. Nu zijn consumentengoederen wel heel erg breed en dus heb ik maar eens gekeken wat nu vooral aanwezig is in deze ETF.

Fabrikanten van eten en drinken zijn het grootst aanwezig. Maar ook de tabaksindustrie is behoorlijk groot. Grote retailers zoals Wal-Mart Stores hebben ook een plaats binnen deze ETF. Kortom een erg breed palet aan diverse soorten bedrijven.

Maar zo moet je niet naar deze ETF kijken. De consument en zijn bestedingen zijn bepalend voor deze ETF en niet wat de consument dan feitelijk koopt. Van invloed zijn: de wereldeconomie, de koopkracht en niet te vergeten het aantal consumenten.

Met het aantal consumenten bedoel ik dat onderontwikkelde landen gaan opbloeien en er daarom nieuwe consumenten en dus markten bijkomen. De multinationals die in deze ETF zitten zijn er altijd als de kippen bij als landen economisch gaan groeien.

Dat hebben ze jaren geleden in Oost Europa gedaan en daar zijn ze nu in Azië nog mee bezig en eendaags zal ook Afrika er aan moeten geloven.

Een groeiend aantal “nieuwe” consumenten die jaar na jaar ook nog eens meer te besteden zullen hebben (denk bijvoorbeeld aan de miljarden consumenten in China en India) gaan van deze ETF een lange termijn succes maken. Als het tijdelijk wat tegenzit gaan er zeker mooie instapmomenten komen voor deze ETF van de toekomst.

De grote bekende merken zijn goed vertegenwoordigd in deze ETF. De grootste is Nestle met ongeveer 7%. Op de tweede plaats komt Proctor & Gamble met 6%. Dan Coca Cola en Pepsico met ieder ongeveer 5%.

De VS is met meer dan 50% groot binnen deze ETF. Het Verenigd Koninkrijk is met ongeveer 15% tweede. Dan komen Zwitserland en Japan met ieder ongeveer 7%. België en Frankrijk hebben ieder ongeveer 3%.

De TR in de benaming van deze ETF van Lyxor slaat op total return. Een dergelijke ETF keert geen dividend uit. Uiteraard keren diverse bedrijven binnen deze ETF wel dividend uit maar dit dividend wordt dan bij de koers van de ETF opgeteld. De MSCI World Consumer Staples index is dus een herbeleggingsindex zoals de Duitse DAX dat overigens ook is.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI World Consumer Staples TR UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: STAW

ISIN: LU0533032263

Valuta: EURO

Beurs: Milaan