VanEck Vectors Gaming ETF

Dit is de enige ETF waarmee je gokken en beleggen succesvol kunt combineren. Deze ETF volgt de MVIS Global Gaming index. In totaal zijn er een kleine 50 gokbedrijven opgenomen in de index.

De gaming sector is al een volwassen sector met heel wat grote bedrijven. Een flink aantal is ook al internationaal hard aan de weg aan het timmeren.

Groeimogelijkheden zijn er volop. In steeds meer landen gaat gokken legaal worden. Maar ook het aantal consumenten wereldwijd die steeds meer geld hebben om eens een gokje te wagen neemt toe. Denk bijvoorbeeld maar eens aan al die goklustige Chinezen.

Uiteraard zorgt ook hier internet voor een nog grotere en bredere markt. Maar het heeft tijdens de crisisjaren wel wat tegengezeten voor de gaming branche.

De conclusie is dan ook dat de gaming branche een goede economie nodig heeft. Op grote schaal gokken doen mensen blijkbaar toch pas als ze het geld ook kunnen missen.

Het grootste bedrijf in deze ETF is Las Vegas Sands met meer dan 8%. Op de tweede plaats komt Sands China met bijna 8%. Galaxy en MGM hebben ieder meer dan 6%.

Met bijna 40% is de VS als land het grootst aanwezig. De tweede plaats is een verrassing voor mij want die gaat naar Australië met 13%. China neemt de derde plaats in met bijna 12%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 7 Wereldwijde moderne sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

VanEck Vectors Gaming ETF info:

 

Uitgever ETF: VanEck Vectors (Van Eck Global)

Ticker: BJK

ISIN: US92189F8822

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca