Columbia Emerging Markets Consumer ETF

Emerging Markets zijn opkomende economieën en dan hoort daar ook bij dat consumenten steeds meer te besteden krijgen. Steeds hogere consumentenbestedingen zijn een gegarandeerd effect bij emerging markets.

Als gevolg daarvan gaan dus ook de bedrijven die zich richten op de consument steeds meer omzetstijging zien. Maar stijging van de omzet is maar een deel van het verhaal.

Consumenten die steeds meer te besteden hebben en niet meer ieder dubbeltje hoeven om te draaien kopen ook duurdere producten met hogere winstmarges. De combinatie hogere omzet en hogere marges is natuurlijk de turbo voor alle bedrijven die aan consumenten leveren.

Een voordeel is ook dat als consumenten eenmaal aan die hogere levensstandaard zijn gaan wennen ze niet meer terug willen. In een tijdelijk tegenzittende economie hebben consumentenbestedingen dan wel last maar minder dan andere sectoren.

Consumenten gebruiken dan eerst spaargeld of leningen om niet te ver terug te vallen in hun inmiddels luxere leven. Houden economische problemen meerdere jaren aan dan gaat er wel wat meer teruggang komen uiteraard. Spaargeld is dan op en lenen minder mogelijk.

Deze ETF van Columbia volgt de Dow Jones Emerging Markets Consumer Titans 30 Index. De verdeling tussen consumentengoederen en consumenten service is ongeveer 50/50.

Er zijn 30 aandelen opgenomen in deze ETF verdeeld over 11 landen. De grootste 2 landen zijn Zuid Afrika en China met ieder ongeveer 20%. Daarna komen Mexico 15% en Brazilië 12%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Columbia Emerging Markets Consumer ETF info:

 

Uitgever ETF: Columbia

Ticker: ECON

ISIN: US19762B5093

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca