First Trust ISE Global Engineering and Construction Index Fund ETF

Deze ETF van First Trust volgt de ISE wereldwijde engineering en constructie index. Het gaat hier dan om bedrijven die actief zijn in de aanleg van infrastructuur, de bouw en het ontwerpen en bouwen van grote technische installaties.

Het mag duidelijk zijn dat dit soort bedrijven heel afhankelijk zijn van de wereldeconomie. Een behoorlijke groei van de wereldeconomie is nodig om deze bedrijven goed te laten renderen. Gaat het wat minder dan is dit de bedrijfstak die meteen de gevolgen voor de kiezen gaat krijgen.

Gaat de wereldeconomie echter een beetje opleven dan is dat een instapmoment voor deze ETF. In totaal zijn ongeveer 60 bedrijven opgenomen in deze ETF. Geen enkel bedrijf neemt een echt grote positie in.

De grootste positie is altijd nog onder de 4% en voor het bedrijf Vinci S.A.. De nummer 2 en 3 zijn respectievelijk Taisei en Obayashi. Voor de gemiddelde belegger totaal onbekende namen denk ik.

Wat betreft de landen waarin deze ETF belegt is Japan met meer dan 25% het grootst. Het tweede land is de VS met net geen 20%. Frankrijk en Spanje zijn ieder nog onder de 10%.

Nederland staat op de vijfde plaats met 7% door bedrijven als Boskalis Westminster en BAM. Opvallend is dan dat Duitsland niet in de top 10 staat.

Geografisch bezien is deze ETF heel erg afhankelijk van landen waar het voor lange tijd niet zo heel goed is gegaan. Bij aantrekken van de wereldeconomie komen er dan dus snel instapkansen.

Dit is overigens een aan de Amerikaanse beurs genoteerde ETF en dus in Dollars.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

First Trust ISE Global Engineering and Construction Index Fund ETF info:

 

Uitgever ETF: First Trust

Ticker: FLM

ISIN: US33736M1036

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca VS