SPDR S and P Insurance ETF

Met deze ETF van SPDR kun je in een keer in meer dan 50 Amerikaanse verzekeraars beleggen. Verzekeraars zijn altijd een beetje saai. Normaal is een alsmaar licht stijgende koers te verwachten.

Zolang er geen rampen zijn zorgen verzekeraars door de telkens maar doorbetaalde premies voor een mooi jaarlijks winstje. Maar verzekeraars hebben ook wel eens een slecht jaar.

Dat kan door een grote ramp maar dat hoeft niet perse. Door concurrentie kunnen premies onder druk komen. Een hoop kleine tegenvallers kunnen dan ineens voor slechte resultaten zorgen. Het gevolg is dan dat het jaar erop de premies omhoog gaan en er meteen weer herstel is.

Net na een ramp of slecht jaar instappen kan heel lucratief zijn bij verzekeraars. Ook de rente heeft wel enige invloed. Ontvangen premies worden opgepot zodat er indien nodig betaald kan worden uit deze reserves. Een hoge rente helpt dan enorm.

Er zitten allerlei verschillende soorten verzekeraars in deze ETF. Door de spreiding is er dus wat minder kans op echt negatieve verrassingen. Opvallend is wel de weging bij deze ETF. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft een weging van ongeveer 2%.

Deze ETF van SPDR volgt overigens de S&P Insurance Select Industry Index.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

SPDR S and P Insurance ETF info:

 

Uitgever ETF: SPDR (State Street Global Advisors)

Ticker: KIE

ISIN: US78464A7899

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca