HSBC MSCI Canada UCITS ETF

Deze ETF van HSBC volgt de Canadese MSCI index. Canada heeft natuurlijk geen economie die in groeicijfers vele opkomende landen kan verslaan. Aan de andere kant is de economie in Canada behoorlijk stabiel te noemen en de kans op negatieve verrassingen is dan ook klein.

Geen spektakel dus maar meer een langzaam voortschrijdende groei op de langere termijn. Uiteraard is Canada wel afhankelijk van hoe het met zuiderbuur de VS gaat. Voor een groot deel volgt de Canadese economie de bewegingen van de economie in de VS.

In de Canadese MSCI index hebben de financiële waarden een fors aandeel van rond de 35%. Ook energie met rond de 20% is behoorlijk. De basis materialen, denk daarbij aan mijnbouw is met rond de 10% bovengemiddeld groot.

Ook industrie heeft overigens bijna 10%. Health care en vastgoed zijn samen slechts 10%. Het mag duidelijk zijn dat de Canadese MSCI index heel afhankelijk is van hoe het met de economie gaat.

Goed de economie in de VS en Canada zelf volgen is belangrijk om in deze ETF van HSBS te beleggen. Het is een fysieke ETF dus HSBC koopt daadwerkelijk de aandelen. Dividenduitkeringen zijn er ieder half jaar.

Wilt u weten wanneer ik deze HSBC MSCI Canada UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Volledige prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

HSBC MSCI Canada UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: HSBC

Ticker: HCAN

ISIN: IE00B51B7Z02

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs