Lyxor STOXX Europe 600 Food and Beverage UCITS ETF

Deze ETF van lyxor volgt de  Stoxx Europe 600 Food & Beverage Net Return index. In totaal zijn er 23 Europese voedsel en drankenbedrijven in deze index opgenomen.

Natuurlijk is deze ETF erg afhankelijk van consumentengedrag. Als consumenten krap zitten zal het ook met de bedrijven in deze ETF niet zo goed gaan. Aan de andere kant zijn eten en drinken wel levensbehoefte die altijd wel doorgaan.

Deze ETF kan dus ook in mindere tijden nog steeds aardig presteren. De in verhouding stabiele koers t.o.v. andere sectoren is interessant voor lange termijnbeleggers. Op het juiste moment instappen kan voor langdurig rendement zorgen.

Bij de bedrijven is Nestle met meer dan 30% fors aanwezig. Daarna komt Anheuser-Busch Inbev met 14%. Diageo is derde met 13%. Diageo is misschien niet zo bekend maar hieronder vallen beroemde drankenmerken zoals; Guinness, Johnnie Walker en Smirnoff. Heineken en Danone zitten overigens ook in deze ETF.

Bij de landen is Zwitserland de nummer 1 met 35%. Op de tweede plaats komt het Verenigd Koninkrijk met 27%. Daarna door het bier komt België met 14%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 17 Europese sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor STOXX Europe 600 Food and Beverage UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: FOO

ISIN: FR0010344861

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs