KraneShares CSI China Internet ETF

De Chinese internet ETF. Deze ETF verschilt wat van de Guggenheim China Technology ETF die ook over internet gaat. Omdat internet toch echt de toekomst heeft en zeker in China heb ik ze beiden opgenomen.

Er is vaak veel onderschatting van China. De westerse wereld kan nog niet goed bevatten hoe groot dingen daar al zijn. Internet is wederom een mooi bewijs dat dingen in China heel voortvarend kunnen gaan. In internet techniek loopt de VS nog steeds wel voorop.

Maar in gebruik van internet lopen de Amerikanen al heel ver achter. Nog maar de helft van de Chinezen gebruikt internet. Maar bedenk wel dat er al meer dan 600 miljoen Chinezen internet gebruiken tegen slechts 250 miljoen Amerikanen.

In Amerika gaan iets meer dan 1 % van alle consumenten aankopen via het internet. In China ligt dat 4 keer zo hoog op meer dan 4%. Terwijl veel Europeanen en Amerikanen nog het internet opgaan en zeker voor te bestellen via een PC doen de Chinezen al voor 85% mobiel.

De Chinezen lopen dus letterlijk rond met de koopknop op zak. Traditioneel winkelen in winkelstraten hebben de Chinezen overgeslagen tijdens hun snelle economische groei en tegelijkertijd de opkomst van internet.

Ik verwacht heel veel van deze ETF. Maar bubbels en correcties komen er zeker want die horen gewoon bij een sterke groei en torenhoge verwachtingen.

Er zijn ongeveer 55 aandelen van Chinese internetbedrijven opgenomen. Tencent Holdings is met 10% het grootste aandeel. Het wonderbaarlijke sprookje van Alibaba komt daarna met 9%. Als derde zien we Ctrip Int’L met bijna 8%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 13 Aziatische sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

KraneShares CSI China Internet ETF info:

 

Uitgever ETF: KraneShares (Krane Funds Advisors)

Ticker: KWEB

ISIN: US5007673065

Valuta: Dollar

Beurs: Nasdaq