DB X-trackers MSCI Emerging Markets Healthcare Index UCITS ETF

De gezondheidssector zal in emerging markets nog heel wat jaren van groei hebben. Het is normaal dat in economisch wat achtergebleven gebieden gezondheidszorg niet voor iedereen beschikbaar of betaalbaar is.

Hoe meer het inkomen van mensen gaat stijgen des te meer kunnen er ook gebruik gaan maken van gezondheidszorg. Automatisch zal er in opkomende economieën ook steeds meer aanbod van gezondheidszorg komen.

Meer ziekenhuizen, apotheken en huisartsen. Maar daardoor ook meer behandelingen en pillen verkoop. Vreemd genoeg zie je dat de gezondheidszorg niet voorop loopt in een aantrekkende economie.

Mensen besteden in eerste instantie toch liever hun geld aan luxe of andere hebbedingen en niet aan hun gezondheid. In Nederland zie je dat ook overigens. Een verhoging van de ziekenkostenverzekering met een paar tientjes per jaar ziet men hier als een soort nationale ramp.

Maar mensen blijven ziek worden of krijgen ongelukken dat blijft helaas zo en ook in emerging markets. Langzaam maar zeker gaan mensen dan toch de steeds hogere kosten voor ook steeds betere zorg betalen.

Deze healthcare ETF is er dus een van de lange adem en een hele lange periode van groei is dus zeker mogelijk. Een forse teruggang in de economie kan wel voor dips zorgen uiteraard. Deze ETF van DB X-trackers volgt de MSCI EMERGING MARKETS HEALTHCARE TRN INDEX.

Er zijn iets meer dan 30 aandelen opgenomen verdeeld over 10 landen. India is goed voor 40%. Daarna komen Zuid Afrika en China met ieder iets meer dan 15%.

De pillenfabrikanten zijn het grootst met 70%. Ziekenhuizen zijn met 20% een stuk kleiner. Iets wat ik overigens altijd zie. Grof geld verdienen doe je in de gezondheidssector met medicijnen en niet met behandelingen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 6 Emerging Markets sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

DB X-trackers MSCI Emerging Markets Healthcare Index UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: DB X-trackers

Ticker: XMEH

ISIN: LU0592216989

Valuta: Dollar

Beurs: London Stock Exchange