Vanguard ftse developed asia pacific ex japan ucits ETF

Een bewust gekozen wat aparte ETF. Ik heb deze onder de Aziatische groep laten vallen ondanks dat ook bedrijven uit Australië en Nieuw Zeeland onder deze ETF vallen. Het is ook een developed Asia/ Pacific ETF.

Dus zeker niet alle landen in Azië komen in aanmerking en alleen Korea, Singapore en Hong Kong zijn opgenomen. Ook Japan had uiteraard onder developed gevallen maar die wilde ik er nu juist weer niet bij hebben.

Japan is een buitenbeentje in Azië. De economie is veel verder en meer op westers niveau dan andere landen in Azië. Maar door hoge schulden en andere oorzaken is de groei uit Japan.

Australië is met ongeveer 40% het grootst in deze ETF. Daarna komen Korea en Hong Kong met ieder bijna 25%. Singapore is goed voor nog geen 10% en Nieuw Zeeland heeft slechts een paar procent. De financiële sector is oververtegenwoordigd met bijna 45%.

De overige sectoren zijn evenwichtig aanwezig. Veel banken dus in deze ETF. De grootste positie is overigens voor Samsung naast nog 350 andere opgenomen bedrijven.

Dit is echt een ETF op maat gemaakt voor beleggers die bewust in gebieden wel en ook niet willen beleggen. Ik zie het wel zitten met deze ETF zeker voor de langere termijn.

Vanguard heeft ook gekozen voor een fysieke ETF dus de aandelen zijn in bezit. De ETF heeft ook een notering in Amsterdam en dat maakt het ook interessant en makkelijk om er in te beleggen.

Wilt u weten wanneer ik deze Vanguard ftse developed asia pacific ex japan ucits ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Vanguard ftse developed asia pacific ex japan ucits ETF info:

 

Uitgever ETF: Vanguard

Ticker: VAPX

ISIN:  IE00B9F5YL18

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam