ETFS Copper

Met deze ETF van ETF Securities is het mogelijk om in koper te beleggen. Er zijn talloze toepassingen van koper in de industrie. Men gebruikt koper voor zoveel dingen dat ik die niet allemaal ga opnoemen.

Omdat koper vrijwel uitsluitend gebruikt wordt door de maakindustrie is koper erg afhankelijk van de economie. De prijs van koper komt uiteraard tot stand door vraag en aanbod.

Aan de aanbodkant zitten dan de kopermijnen maar ook niet te vergeten is het feit dat veel koper via recycling opnieuw op de markt komt. De vraag komt vrijwel uitsluitend uit de industrie.

Zoals met zoveel grondstoffen en metalen zijn de prijzen cyclisch. Als de prijzen dalen gaat na een tijdje ook het aanbod dalen. Het aanbod daalt dan door sluiting van onrendabele mijnen. Maar ook het aanbod van koper voor recycling zal dalen door de slechtere prijzen.

Uiteindelijk daalt het aanbod dan lager dan de vraag of de vraag naar koper trekt weer wat aan. Meer vraag dan aanbod zorgt dan weer voor hogere prijzen totdat er weer meer aanbod komt.

Deze golfbeweging zal zich blijven herhalen en zorgt ervoor dat beleggen in koper voor mooie rendementen kan zorgen. Een verdubbeling (of halvering) van de koperprijs in slechts een paar jaar is geen uitzondering.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

ETFS Copper info:

 

Uitgever ETF: ETF Securities

Ticker: COPAP

ISIN: GB00B15KXQ89

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs