ETFS Corn

Corn is mais. Deze ETF van ETF Securities volgt de Bloomberg Corn Subindex.

Nu kennen we mais in Nederland vrijwel uitsluitend als veevoer. Dat komt omdat we natuurlijk veel koeien hebben maar ook omdat mais voor menselijke consumptie niet zo goed wil groeien in Nederland. Het is hier blijkbaar te koud om de maiskolven volledig rijp te laten worden.

Deze ETF gaat dus niet over de Nederlandse mais want die komt vrijwel niet op de wereldmarkt. De meeste Nederlandse mais voert de boer gewoon aan zijn eigen koeien.

In andere delen van de wereld zoals met name in de VS is dit totaal anders. Grote Amerikaanse akkerbouw bedrijven die niet eens koeien hebben telen mais voor menselijke consumptie.

Het gaat dan uiteraard om de maiskorrels. Maiskorrels worden gemalen en in tal van producten gebruikt. Zoals met alle gewassen is er altijd het risico van slecht weer, plantenziektes en beestjes waardoor oogsten kunnen mislukken.

De vraag naar mais is ook toegenomen door de productie van biobrandstoffen waarvoor mais ook geschikt is. Meer vraag in combinatie met de altijd aanwezige kans dat oogsten tegenvallen kan de prijs van mais behoorlijk doen schommelen.

Verdubbelingen of zelfs verdrievoudigingen van de prijs binnen een jaar komen voor. Maar halveringen van de prijs in korte tijd zijn ook geen uitzondering. Bij lage prijzen voorzichtig posities innemen en bij stijgingen niet het onderste uit de kan willen dat kan voor mooie rendementen zorgen bij mais.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

ETFS Corn info:

 

Uitgever ETF: ETF Securities

Ticker: CORN

ISIN: GB00B15KXS04

Valuta: Euro

Beurs: Borsa Italiana