Binck ETF broker

Via Binckbank of kort gezegd Binck kan men handelen in een grote hoeveelheid ETF producten. Bij de oprichting en ook de eerste jaren na oprichting was Binck een revolutionaire broker door de hele lage transactie kosten.

Maar zoals zo vaak groeien ook rebellerende kleintjes op tot een kopie van wie ze eerst zo aanvielen. Goedkoop is Binck al lang niet meer. Daarvoor in de plaats is kwaliteit en toegevoegde waarde gekomen.

Binck is de grootste onafhankelijke online broker van Nederland en is daarnaast ook actief in andere Europese landen met name in Frankrijk. Een grote club, marktleider en ook nog eens met een beursnotering maken van Binck een gerespecteerde ETF broker waar je zonder slapeloze nachten geld naar kunt overboeken.

Maar er is ook een keerzijde want naar mijn mening is Binck 1 stapje te ver gegaan in een poging wat extra centen te verdienen. Binck heeft een aantal jaren geleden een deal gesloten met beurshandelaar Optiver en samen hebben ze The Order Machine opgericht onder de afkorting TOM.

Veel orders van klanten worden dan niet naar de beurs gestuurd maar naar het eigen platform TOM. De deal schijnt dan te zijn dat Optiver en Binck samen de winst van TOM delen. Voor Binck natuurlijk mooi dat men wat extra kan verdienen als men een order naar TOM stuurt.

Maar als klant van Binck zie ik dit liever niet want wat gaat Binck doen als ze moeten kiezen tussen een lagere spread (goed voor de belegger) op een ander platform zonder extra winst voor Binck of een hoge spread bij TOM maar wel met extra winst voor Binck?

Een bedrijf dat moet kiezen tussen belang van klant en eigenbelang maakt nogal eens de verkeerde keuzes en in mijn ogen was het beter geweest deze beeldvorming te voorkomen. Ik heb bij dat TOM platform altijd een wat akelig gevoel gehad.

Concurrent DeGiro kwam in 2014 ook met zware beschuldigingen richting Binck dat de afhandeling van orders voor kleine beleggers te wensen overliet. Nu TOM wat negatief in het nieuws is geweest zal men denk ik wel voorzichtig zijn geworden en kun je als klant er weer wel vanuit gaan de beste deal te krijgen.

Wat zal blijven bij Binck zijn de hogere kosten want men heeft inmiddels wel een hele kolos opgetuigd inclusief beursnotering, diverse overnames en investeringen. Dus er zal geld verdiend moeten worden.

Toch ben ik positief over Binck en ik ben er zelf ook klant. Van alle brokers in Nederland heb ik het meeste vertrouwen in Binck gezien de grootte en de beursnotering. Hoe ik met de hoge kosten omga?

Wel ik heb bij Binck grote posities waar ik relatief weinig in handel om die hogere kosten te omzeilen. ETFs waar ik heel veel in handel zitten bij andere ETF brokers.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier