First Trust ISE Global Wind Energy Index Fund ETF

Leven van de wind met deze ETF van First Trust. Kijk eens naar al die windmolens in Nederland maar ook in de rest van Europa. Ze worden steeds groter. Er komen steeds meer windmolenparken ook op zee. Echt goedkoop lijken die gigantische dingen ook niet.

Kortom we hebben het inmiddels over een hele grote markt voor windmolens. Een markt overigens die voor Nederlandse bedrijven van oudsher een windmolen land wel als gemiste kans gezien moet worden. Ondanks of juist dankzij enkele uiteindelijk misgelopen pogingen.

Investeren in windenergie heeft nog steeds kansen. Persoonlijk denk ik overigens wel dat op termijn de zonenergie het gaat winnen van de windenergie. Zonnepanelen worden goedkoper en efficiënter. Ook zijn zonnepanelen wat minder nadrukkelijk aanwezig dan die ook nog geluid makende gigantische windmolens.

Maar de vraag naar windmolens is nog steeds groot. Een punt van zorg zijn wel de overheden die windenergie steunen met allerlei subsidies. Dat moeten de overheden wel blijven doen want anders kan de markt een flinke dip krijgen.

Maar de wil om uitstoot tegen te gaan zal groot blijven en dus moet men bijna wel blijven doorgaan met het steunen van alternatieve energie.

Deze ETF van First Trust volgt de ISE Global Wind Energy Index. Er zijn meer dan 40 aandelen van windenergie bedrijven in opgenomen.

Er is wel een onderverdeling gemaakt. Voor 67% zijn het bedrijven die zich uitsluitend bezighouden met windenergie. Voor 33% zijn het bedrijven die naast windenergie zich ook bezighouden met andere activiteiten.

De drie grootste bedrijven met ieder ongeveer 10% zijn; Vestas Wind Systems, Nordex en Iberdrola. Het is ETF met aandelen over de gehele wereld, opmerkelijk genoeg is Spanje het grootst met 22%. Daarna komt Duitsland met 17%. Denemarken het moderne windmolenland heeft 14%.

Deze ETF is behoorlijk speculatief. In het verleden zijn de koersen op te hoge verwachtingen torenhoog opgedreven. Hierop volgde harde dalingen en korte oplevingen. Kansen op hoge rendementen zijn er echter wel degelijk.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 9 duurzaam en alternatieve energie ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

First Trust ISE Global Wind Energy Index Fund ETF info:

 

Uitgever ETF: First Trust

Ticker: FAN

ISIN:  US33736G1067

Valuta: Dollar

Beurs: Nyse Arca