HSBC MSCI China UCITS ETF

Om te beginnen even iets over de MSCI China index zelf. Er zijn meerdere MSCI China indexen. In de MSCI China A index zitten alleen aandelen die door de Chinezen zelf gekocht mogen worden.

Deze door HSBC op de markt gebrachte ETF volgt echter de MSCI China index waarin aandelen zijn opgenomen die wel door buitenlanders gekocht mogen worden. De China A index kan enorme onvoorspelbare bewegingen maken aangezien dit het speeltje is van Chinese particulieren.

Daarom heb ik bewust gekozen voor de HSBC MSCI China UCITS ETF aangezien deze beter voorspelbaar is en ook beter de economische feiten weergeeft. Voor de lange termijn ben ik zeer positief over China.

Een gigantisch land met enorme mogelijkheden en een overheid die weet waar ze heen willen. China zal zijn doel van een zeer welvarend land gaan bereiken daar ben ik zeker van.

China is echter zo groot dat zoiets niet snel gaat maar er echt meerdere decennia voor nodig zijn. China heeft lang kunnen profiteren van steeds verder toenemende export maar hier is de rek wel een beetje uit.

De Chinese overheid zag dit tijdig in en heeft de koers veranderd naar toenemende binnenlandse vraag. Zoiets is nodig maar gaat niet zonder wat schokjes in de economie. De komende jaren zitten we in die overgangsfase. Dat gaat op de Chinese beurs zorgen voor mooie instapmomenten.

Deze ETF van HSBC is een fysieke ETF. Ook een voordeel t.o.v. de China A aandelen want die kunnen buitenlanders normaal niet kopen.

Wilt u weten wanneer ik deze HSBC MSCI China UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

HSBC MSCI China UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: HSBC

Ticker: CNY

ISIN: IE00B44T3H88

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs