iShares MSCI Brazil UCITS ETF (Dist)

De economieën in Zuid Amerikaanse landen gaan of vol gas vooruit of hard achteruit. Ook emerging markets hebben dit kenmerk. Nu is Brazilië een Zuid Amerikaans land en tevens een emerging market dus daar moet wel rekening mee gehouden worden als je in Brazilië gaat beleggen.

Het kan er jaren slecht gaan alvorens er instapmomenten komen dus geduld is nodig. Toch is Brazilië niet op 1 hoop te gooien met andere landen in Zuid Amerika. Brazilië staat daar echt op een hoger niveau met een veel beter ontwikkelde economie.

Ook op het gebied van technologie heeft het een voorsprong en kan zich op veel gebieden zelfs meten met westerse landen. Na Boeing en Airbus is Embraer de grootste vliegtuigbouwer. Embraer is een volledig Braziliaans bedrijf. Ook onze eigen KLM vliegt met deze Braziliaanse vliegtuigen.

Brazilië is ook rijk aan allerlei grondstoffen zoals ijzererts en nog een flink aantal andere metalen. Er is ook olie maar helaas voor Brazilië niet zo heel erg veel.

Ook het bier en frisdranken concern Ambev is een Braziliaans bedrijf dat door overnames ook o.a. de bij ons bekende merken Skol en Stella Artois in bezit heeft. Zowel Ambev als Embraer zitten in deze ETF van iShares.

Ambev is zelfs het grootste opgenomen bedrijf met ongeveer 10%. Meer dan 30% is er voor de financiële sector iets wat je vaker ziet bij nadere landen.

Consumenten goederen te samen zijn goed voor een kleine 30%. Grondstoffen en energie zijn ieder goed voor 10%. Het is een fysieke ETF dus alle aandelen worden ook gekocht door iShares. Eens per kwartaal is er een dividendbetaling.

Wilt u weten wanneer ik deze iShares MSCI Brazil UCITS ETF (Dist) koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 geografisch bepaalde ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (Dist) info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IBZL

ISIN: IE00B0M63516

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam