DB X-trackers MSCI Philippines IM index UCITS ETF

Zoals bij zoveel Aziatische landen heeft ook de economie van de Filipijnen nog flink wat groeikansen. Maar aan de andere kant liggen ook hier wel wat zwakheden in de politieke hoek.

Verder zijn de Filipijnen ook zo’n typisch Aziatisch land waar het jaren heel erg goed gaat met prachtige groeicijfers. Maar het daarna ook weer snel een terugval kan krijgen.

Groeien in Azië gaat nu eenmaal met horten en stoten en daar moet je als belegger wel voor op je hoede zijn. Maar op het juiste moment in en ook weer uitstappen kan wel zorgen voor hele mooie rendementen op niet al te lange termijn.

Er zitten ongeveer 45 bedrijven in de MSCI Philippines IM index. Bekende merknamen van Filipijnse origine zijn er echter niet te vinden. Ayala Land een onroerend goed bedrijf is met ongeveer 10% het grootst.

Met bijna 10% volgt dan een Filipijns telecombedrijf. Bij de sectoren is de financiële sector het grootst met meer dan 40%. De industrie is met meer dan 20% ook bovengemiddeld groot. Consumenten goederen te samen zijn goed voor 10%.

De relatief kleine Consumenten sector geeft dan weer aan dat dit nog geen rijk land is en dat er nog veel groei mogelijk is. Deze ETF van DB X-Trackers is een fysieke ETF dus de aandelen zijn daadwerkelijk in bezit.

Wilt u weten wanneer ik deze DB X-trackers MSCI Philippines IM index UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 10 Aziatische landen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

DB X-trackers MSCI Philippines IM index UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche Bank Group)

Ticker: XPQP

ISIN: LU0592215403

Valuta: EURO

Beurs: Xetra Duitsland