ETFS Natural Gas ETF

Met deze ETF of eigenlijk ETC (exchange traded commodity) van ETF Securities is het mogelijk de gasprijs te volgen. Deze ETC volgt de Bloomberg Natural Gas Subindex. De prijzen van olie en gas volgen elkaar wel enigszins.

Maar er zijn wel degelijk vaak opmerkelijke verschillen waar te nemen. Dat is dan niet op langere termijn want dan kun je de grafieken wel vergelijken. Maar per dag zijn de verschillen vaak opmerkelijk.

Als de olieprijs op een dag dalende is kan de prijs van gas best stijgen en omgekeerd. Ook valt het op dat de gasprijs vaak wat hogere koersuitslagen op een dag kan hebben dan olie.

De reden hiervoor is waarschijnlijk dat handelen in olie nu eenmaal veel meer beleggers trekt. Minder actieve beleggers en speculanten kan zorgen voor wat grotere koersuitslagen.

Omdat gas en olie op langere termijn wel redelijk gelijkmatig bewegen maar op korte termijn niet is het mogelijk dit gegeven te gebruiken in een beleggingsstrategie.

Als ik zowel voor olie als gas op langere termijn een stijging verwacht dan koop ik of een olie of een gas ETF. De ETF die op de aankoop dag het verst is gedaald koop ik dan.

Gasprijzen kunnen vaak wel meer dan 100% schommelen binnen enkele jaren. Goed hierop inspelen kan voor prachtige rendementen zorgen.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 grondstoffen en edelmetalen ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

ETFS Natural Gas ETF info:

 

Uitgever ETF: ETF Securities

Ticker: NGASP

ISIN:  GB00B15KY104

Valuta: Euro

Beurs: Euronext Parijs