Vanguard

Vanguard S&P 500 UCITS ETF

De Amerikaanse S&P 500 index is misschien ietsje minder bekend dan de Dow Jones maar wel veel groter en voor beleggers ook belangrijker. In totaal zijn in de S&P index 500 grote bedrijven uit de VS opgenomen.

Er zijn wat regeltjes waaraan bedrijven moeten voldoen om in de S&P index te worden opgenomen maar een van de belangrijkste is toch wel marktkapitalisatie of anders gezegd men wil er alleen de grootste bedrijven in hebben.

De S&P is een gewogen index op basis van marktkapitalisatie. Uiteraard betekenen die 500 bedrijven dat er een optimale spreiding is over allerlei sectoren. Ook geografisch is er voldoende spreiding want heel veel grote Amerikaanse multinationals zitten erin naast meestal uiteraard iets kleinere bedrijven die bijna uitsluitend in de VS actief zijn.

Veel beleggers denken overigens vaak ten onrechte dat een bedrijf of in de Dow Jones index of in de S&P 500 is opgenomen maar dit is niet zo. In principe zitten alle bedrijven uit de Dow Jones index op basis van hun grootte ook in de S&P 500 index.

Beleggers die met een indextracker actief willen zijn in de VS kiezen vaak voor de S&P 500 en er zit dus heel veel handel in deze indextrackers. Ik heb zelf gekozen voor de Vanguard S&P 500 UCITS ETF omdat deze in Euro’s is en ook in Amsterdam een notering heeft.

Wilt u weten wanneer ik deze Vanguard S&P 500 UCITS ETF koop en verkoop?

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 12 indextrackers: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Vanguard S&P 500 UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Vanguard

Ticker: VUSA

ISIN: IE00B3XXRP09

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Amsterdam