iShares U.S. Healthcare Providers ETF

Een ETF met daarin aandelen van Amerikaanse bedrijven uit de gezondheidssector. De kosten voor alles wat met dokters en ziekenhuizen te maken heeft in de VS is schreeuwend duur.

In een dergelijke omgeving moet het dus niet moeilijk zijn voor bedrijven om leuke winsten te maken. De vraag is dan natuurlijk of het allemaal nog wel betaalbaar blijft.

Uiteraard heeft Obama hier een belangrijke stap gemaakt door een soort verplichte verzekering in te voeren. Ik ga hier verder niet in op deze omvangrijke ommekeer.

Toch blijft er een spanningsveld overal in de wereld en zeker in de VS tussen alsmaar stijgende healthcare kosten en de beperkte  financiële middelen van patiënten. Aan de andere kant worden mensen steeds ouder met daarbij wel steeds meer kwalen dus de markt zal niet instorten.

Op het juiste moment instappen kan met deze ETF zorgen voor goede resultaten op langere termijn. Deze ETF van iShares volgt de Dow Jones U.S. Select Healthcare Providers Index.

In totaal zijn iets meer dan 50 bedrijven opgenomen in deze ETF. De aandelen zijn te verdelen in 3 soorten bedrijven uit de gezondheidssector. Uiteraard zijn verzekeraars van gezondheidszorg heel groot. Daarnaast komen de bedrijven die diagnoses stellen. En dan natuurlijk ook de bedrijven die behandelingen uitvoeren.  

Het grootste bedrijf is Unitedhealth group met bijna 13 %. Op de tweede plaats komt Express Scripts Holding met 8%. De derde plaats is voor Aetna met 6%.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 18 Amerikaanse sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

iShares U.S. Healthcare Providers ETF info:

 

Uitgever ETF: iShares (BlackRock)

Ticker: IHF

ISIN: US4642888287

Valuta: Dollar

Beurs: NYSE Arca