Lyxor MSCI World Industrials TR UCITS ETF

Wereldwijd in industriële bedrijven beleggen dat doet deze ETF van Lyxor. Nu moet je dat wereld wel met een korreltje zout nemen want voor ongeveer 50% komen de bedrijven in deze ETF uit de VS.

Japan is het tweede land met ongeveer 15%. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben ieder voor ongeveer 5% een partje in deze ETF. Daarna volgen nog tal van andere westerse landen.

Opvallend is dat China met een schamele 0,04% de laatste plaats inneemt. Bij de bedrijven is General Electric met ongeveer 7% het grootst. Daarna komen o.a. 3M, Boeing, Siemens en Honeywell met ieder een procentje of 2.

In totaal zijn 260 industriële bedrijven opgenomen in deze ETF. Het gaat hier voornamelijk over de oude maakindustrie met bedrijven die al heel lang bestaan. Veel vuurwerk is dan niet te verwachten. Maar dit soort bedrijven zijn wel heel afhankelijk van de economie.

Als de economie wereldwijd gaat aantrekken dan is deze ETF een kanshebber. Maar als het wat minder gaat met de economie dan kunnen deze bedrijven er ook vele jaren last van hebben.

Deze ETF van Lyxor volgt de MSCI World Industrials index. Het is een herbeleggingsindex dus er zijn geen dividenduitkeringen. Het door de bedrijven uitgekeerde dividend wordt bij de koers opgeteld.

Bekijk gratis de koop en verkoop transacties (ouder dan 1 maand) van alle 11 Wereldwijde sectoren ETF's: Klik hier

Prijslijst met voordeelpakketten: Klik hier

Lyxor MSCI World Industrials TR UCITS ETF info:

 

Uitgever ETF: Lyxor (Societe Generale)

Ticker: INDW

ISIN: LU0533033402

Valuta: EURO

Beurs: Euronext Parijs