ETF Securities

ETF Securities is een ETF specialist in grondstoffen en vooral goud. De officiële naam van een grondstoffen ETF is een ETC en dat staat voor exchange traded commodity. ETF Securities is altijd een voorloper geweest in grondstof gerelateerde ETF producten.

De eerste grondstof ETF kwam in 2003 tot stand in samenwerking met ETF Securities. Beetje voor de hand liggend was de eerste grondstoffen ETF een goud ETF. Maar inmiddels biedt men ook ETF producten aan voor diverse andere grondstoffen waaronder uiteraard olie.

Wat mij enorm aanspreekt bij ETF Securities is dat ze vaak zo innovatief zijn en echt hun best doen voor hun klanten de beste ETF’s in elkaar te zetten.

Met ETF Securities in een fysieke goud ETF beleggen

Voor goud kwamen ze bijvoorbeeld met de eerste fysieke goud ETF. In tegenstelling tot hun concurrenten die vaak met allerlei derivaten een ETF in elkaar prutsen heeft ETF Securities dus echt het goud in de kluis liggen en dat is een heel geruststellende gedachte.

Ook goed gezien van ETF Securities want een goudbelegger zoekt maximale zekerheid voor als het echt fout loopt en dan wil je niet in “papier” goud zitten. Maar juist eigenaar zijn van een klein stukje van een enorme goudberg ergens in een kluis.

Met ETF Securities in een China A shares ETF beleggen

ETF Securities heeft inmiddels ook een ETF voor de MSCI China A shares index. Voor buitenlandse beleggers en kleine beleggers zijn deze China A shares normaal niet te koop en kan er dus ook niet in belegd worden.

Maar ETF Securities is in staat gebleken de vele beleggers die ook in China aan de gang willen te voorzien van een ETF waarmee dit kan.

Waarom ik zelf ook beleg met een ETF van ETF Securities

ETF Securities is een echte specialist die niet actief is waar de grote ETF aanbieders hun werkterrein hebben. Maar die zich meer dan uitstekend richt op de wat meer niche ETF producten van hoge kwaliteit.

Ik shop zelf graag bij ETF Securities en beleg altijd wel in een of meerdere ETF’s van ze. Bij ETF Securities kan ik vaak net die ETF vinden die andere ETF aanbieders niet in hun pakket hebben.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier