DeGiro ETF broker

DeGiro is nog niet zolang geleden begonnen met broker diensten en ook ETF producten aan particulieren beleggers aan te bieden. Het mag duidelijk zijn DeGiro is een prijsvechter en niet zo maar eentje.

Verwacht hier geen marginaal lagere prijzen maar echte bodemprijzen. Nu ben ik uiteraard blij met lagere prijzen en ik denk dat brokers die het slim opzetten en de overhead bewust laag houden best wat onder de prijzen van andere kunnen duiken.

Maar DeGiro is al snel meer dan 50% goedkoper ook met ETF producten en meestal nog meer zelfs. Kan dat wel vraag ik mij af? Lastig te beantwoorden, volgens DeGiro zelf hebben ze bewust gekozen voor een klein team om de kosten laag te houden.

Ook de website is niet zo uitgebreid als bij andere brokers. De eerste maanden had DeGiro ook veel last van opstart problemen want toen zaten er veel bugs in de website wat voor veel overlast voor beleggers zorgde (weet ik uit eigen ervaring).

Nu werkt het duidelijk aanzienlijk beter en ook is de website veel aangepast en verbeterd. Ik denk dat DeGiro er bewust voor kiest een prijsvechter te zijn en te blijven en niet net als Binck door steeds meer service en toegevoegde waarde uiteindelijk duurder te worden.

Verwacht dus van DeGiro niet teveel toeters en bellen maar gewoon een rechttoe rechtaan broker die zijn basis werk doet tegen dumpprijzen. Op zich ben ik heel blij met DeGiro al die vaak marketing opsmuk waarvoor ik bij anderen extra moet betalen heb ik niet nodig want ik trek mijn eigen plan.

DeGiro past dus wel bij mijn manier van beleggen. Het aanbod waarin je allemaal kunt beleggen was in het begin niet super maar men is hier duidelijk heel goed mee bezig want dit is snel aan het uitbreiden naar heel breed.

Dus alles perfect zou je denken de laagste prijs en precies wat ik minimaal nodig heb. Helaas bestaat de prefecte wereld niet en ook nu heb ik toch wat minpuntjes. DeGiro is nog niet zolang bezig en zo’n jong hondje kan al wel hard met de staart kwispelen maar de vraag is dan wel hoe solide is het allemaal.

Zonder nu negatief te doen kun je wel stellen dat er veel grotere en financieel sterkere brokers zijn. Door die bodemprijzen zal er ook echt veel omzet moeten blijven wil het concept levensvatbaar blijken op langere termijn.

Nu hoef je officieel nooit zo bang te zijn als een broker omvalt want al het geld en de beleggingen dienen in een apart bedrijf te worden bewaard. Ondanks alles geloof ik wel degelijk in de kansen en de opzet van DeGiro en dat is ook de reden dat ik er zelf klant ben.

Hoe ik via DeGiro beleg? Bij DeGiro heb ik niet de grootste posities maar wel die ETF producten waar ik het meeste in handel. Dus risico beperkt door er niet het grote geld te hebben staan maar wel optimaal profiteren van de lage prijzen door er veel te handelen.

Hoe ik +21% jaarrendement kan maken. Klik hier

Bekijk mijn korte en lange termijn ETF transacties. Klik hier